Vooruit met de geit

Over de wil om te ontlemmeren

Het begrip ontlemmeren staat voor het ‘(h)erkennen en opruimen van belemmeringen in de vorm van blokkades, patronen, karrensporen, overtuigingen, gewoonten etc, groot en klein, die je tegenhouden vooruit te komen.

  Zelfmanagement   Individueel: zorgprofessionals, medewerkers

Vooruit met de geit gaat over jezelf aansporen om in beweging te komen, stappen te zetten en daarbij belemmeringen onder ogen te zien die de ‘geit’ tegenhouden! Dit vanuit de drang om vooruit te willen(verbeelden/verlangen) en of de dwang om vooruit te moeten (eisen en verplichten). Dit voedt de beweging om zowel voor jezelf en samen met je team stappen te zetten: vooruit met de geit.

Doel & resultaat

Doel en resultaat van de werksessie is dat belemmeringen inzichtelijk gemaakt worden en daarbij handvatten, oefeningen en tip te krijgen om hier zelf en samen als team mee aan de slag te gaan. De werksessie ‘vooruit met de geit’ geeft veel ruimte voor eigen inbreng, een lach en een traan en vooral de nodige relativering op noodzaak en ambitie om vooruit te komen. Je kunt als team deelnemen of als groep met deelnemers uit verschillende teams.

Herkenbaar? Dan past deze eendaagse werksessie bij jullie! De werksessie kan ook in twee afzonderlijke dagdelen gegeven worden.

Om de echte interactie en het persoonlijke karakter te waarborgen wordt deze ééndaagse werksessie door twee Lin ontwikkelbegeleiders uitgevoerd. Hierbij past een groepsgrootte van maximaal 15 deelnemers. De specifieke invulling is altijd maatwerk, passend en afgestemd op de situatie binnen jullie team en of organisatie.

Werksessies

In deze werksessie van één aaneengesloten dag staat in het ochtend gedeelte de betekenis van ontlemmeren centraal waarbij de focus ligt op het ‘willen en moeten’. Aan de hand van gerichte oefeningen en interactie in kleine groepjes wordt verkend wat je in de weg staat om vooruit te gaan en wat maakt dat de huidige situatie blijft bestaan. Dit in combinatie met het vergezicht op thema’s als duurzame inzetbaarheid, balans werkprivé, werkdruk etc.

In het middaggedeelte komen aan de hand van oefeningen en gerichte groepspopdrachten handvatten, aanpakken en tips aan de orde hoe (eerste) stappen te zetten om vooruit te komen door belemmeringen onder ogen te zien. ‘Vooruit met de geit’ is een aansporing van binnenuit, om vanuit intrinsieke motivatie en betrokkenheid zelf stappen te zetten in plaats van dit van buitenaf opgelegd te krijgen. 

Meer informatie en/of gesprek

of vul hieronder het formulier in en wij nemen contact met jou/jullie op.

Persoonlijke gegevens

Uw voornaam is verplicht. Deze hebben wij nodig voor een correcte verwerking van uw aanmelding.
Uw achternaam is verplicht. Deze hebben wij nodig voor een correcte verwerking van uw aanmelding.
Het emailadres is verplicht. Wij hebben deze nodig voor een correcte verwerking van uw aanmelding.
Het telefoonnummer is verplicht. Wij hebben deze nodig voor een correcte verwerking van uw aanmelding.

Zakelijke gegevens

Wij hebben de naam van uw werkgever nodig voor een correcte aanmelding.
Wij hebben uw functie nodig voor een correcte aanmelding.

Interventie MDIEU

Geef aub aan voor welke datum u inschrijft.
Ongeldige invoer
U dient akkoord te gaan met onze voorwaarden om te kunnen inschrijven voor een Slow opleiding/training.
U dient akkoord te gaan met de privacyverklaring om te kunnen inschrijven voor een Slow opleiding/training