‘Mij nie belle’

Over eigenaarschap omarmen op de werkvloer

Duurzaam inzetbaarheid wordt vaak in een adem genoemd met het omarmen van eigenaarschap binnen alle lagen van de organisatie. Het omarmen past ook binnen de beweging naar meer zelfsturing en zelforganisatie, aldus het management! 

  Ontwerp van werk   Teams: zorgprofessionals, medewerkers

‘Mij nie belle’ is een veel gehoorde eerste reactie van de werkvloer als we het onderwerp ‘eigenaarschap’ ter sprake brengen! De eerste associatie is die van meer ballast en gedoe en daardoor minder ruimte voor de dagelijkse zorg!  De beleving is veelal dat eigenaarschap betekent dat taken, activiteiten en verantwoordelijkheden over de schutting worden gegooid en de keuzevrijheden die daarbij horen achterwege blijven.

Doel & resultaat

Doel en resultaat van de werksessie is dat geluiden en de beleving van het team collega’s gehoord en serieus genomen worden als uitgangspositie om een constructieve beweging te maken naar elkaar en naar leidinggevenden! De werksessie ‘mij nie belle’ geeft veel ruimte voor eigen inbreng, een lach en een traan en vooral de nodige relativering op beide begrippen!

Herkenbaar? Dan past deze eendaagse werksessie bij jullie! De werksessie kan ook in twee afzonderlijke dagdelen gegeven worden.

Om de echte interactie en het persoonlijke karakter te waarborgen wordt deze ééndaagse werksessie door twee Lin ontwikkelbegeleiders uitgevoerd. Hierbij past een groepsgrootte van maximaal 15 deelnemers. De specifieke invulling is altijd maatwerk, passend en afgestemd op de situatie binnen jullie team en of organisatie.

Werksessies

In het ochtend gedeelte van werksessie van één aaneengesloten dag met het team collega’s staat het begrip eigenaarschap in relatie tot duurzaam inzetbaarheid centraal. De sessie staat in teken van de beweging van ‘mij nie bellen’ naar ‘bel gerust’ en dit begint met het verkennen en verdiepen op de begrippen van persoonlijk leiderschap en duurzame inzetbaarheid en de beleving hierbij van de medewerkers.

In het middaggedeelte wordt aan de hand van oefeningen en praktijksituaties bekeken wat maakt dat ‘eigenaarschap’ zo beladen is en vooral hoe een constructieve beweging (eerste stappen) te maken om eigenaarschap te omarmen, te accepteren. Dit aan de hand van een concrete opdracht die eigenaarschap vraagt.

Meer informatie en/of gesprek

of vul hieronder het formulier in en wij nemen contact met jou/jullie op.

Persoonlijke gegevens

Uw voornaam is verplicht. Deze hebben wij nodig voor een correcte verwerking van uw aanmelding.
Uw achternaam is verplicht. Deze hebben wij nodig voor een correcte verwerking van uw aanmelding.
Het emailadres is verplicht. Wij hebben deze nodig voor een correcte verwerking van uw aanmelding.
Het telefoonnummer is verplicht. Wij hebben deze nodig voor een correcte verwerking van uw aanmelding.

Zakelijke gegevens

Wij hebben de naam van uw werkgever nodig voor een correcte aanmelding.
Wij hebben uw functie nodig voor een correcte aanmelding.

Interventie MDIEU

Geef aub aan voor welke datum u inschrijft.
Ongeldige invoer
U dient akkoord te gaan met onze voorwaarden om te kunnen inschrijven voor een Slow opleiding/training.
U dient akkoord te gaan met de privacyverklaring om te kunnen inschrijven voor een Slow opleiding/training