Werken vanuit natuurlijke eigenschappen

over evenwicht in geven en krijgen van energie

Als je doet wat je van nature goed kunt en leuk vindt, geeft dat energie. Je natuurlijke rol is eigenlijk gewoon wat bij je past, wie je echt bent. Maar als je niet doet wat bij je past, kun je na verloop van tijd moe worden. Het is als een lek in je energietank. Als je leert wat jouw natuurlijke rol is, voorkom je onnodig energieverlies en het risico op overbelasting. Als je vanuit die kennis keuzes maakt die bij je passen, krijg je juist meer energie.

  HR instrumenten   Individueel: zorgprofessionals, medewerkers, teamleiders, managers

Duurzaam inzetbaar zijn begint bij ervoor zorgen dat je vandaag en morgen inzetbaar bent. Dat je de energie die je erin stopt er gemiddeld genomen ook weer uitgehaald wordt. Dit is als het ware circulair energie gebruik van jezelf, ook in relatie tot de team energie. Ook daar geldt hetzelfde principe, de energie die erin gaat, komt er ook weer uit: energie die je geeft is gelijk aan de energie die krijgt.

Doel & resultaat

Doel en resultaat van de werksessie is jouw natuurlijke eigenschappen in relatie tot je werk inzichtelijk gemaakt worden en daarbij de mate waarin dit energie kost dan wel oplevert en geeft handvatten en tips hoe een eventuele disbalans te herstellen op de korte en de langere termijn. Resultaat is dat dit de duurzame inzetbaarheid ten goede komt.

Om de echte interactie en het persoonlijke karakter te waarborgen wordt deze sessie door twee Lin ontwikkelbegeleiders uitgevoerd. Hierbij past een groepsgrootte van maximaal 15 deelnemers.

Werksessies

In deze werksessie (1dagdeel) ‘werken vanuit natuurlijke eigenschappen’ ligt de focus minder op het werk zelf (werkdruk, plezier, positieve gezondheid, jobcrafting, taakverruiming etc) maar vooral op de mate waarin het werk dat je doet past bij wie van nature bent, de eigenschappen die je van nature in je hebt, die je bijvoorbeeld herkent uit je jeugd.

In het eerste gedeelte van de werksessie worden die 11 rollen geïntroduceerd die de eigenschappen vertegenwoordigen en krijg je aan de hand van een gerichte oefening inzicht in jouw voorkeursrollen.

In het tweede gedeelte leg je in kleine groepjes aan de hand van de LIN energie/werk matrix de relatie met je werk en de energie die dit oplevert en of kost

Meer informatie en/of gesprek

of vul hieronder het formulier in en wij nemen contact met jou/jullie op.

Persoonlijke gegevens

Uw voornaam is verplicht. Deze hebben wij nodig voor een correcte verwerking van uw aanmelding.
Uw achternaam is verplicht. Deze hebben wij nodig voor een correcte verwerking van uw aanmelding.
Het emailadres is verplicht. Wij hebben deze nodig voor een correcte verwerking van uw aanmelding.
Het telefoonnummer is verplicht. Wij hebben deze nodig voor een correcte verwerking van uw aanmelding.

Zakelijke gegevens

Wij hebben de naam van uw werkgever nodig voor een correcte aanmelding.
Wij hebben uw functie nodig voor een correcte aanmelding.

Interventie MDIEU

Geef aub aan voor welke datum u inschrijft.
Ongeldige invoer
U dient akkoord te gaan met onze voorwaarden om te kunnen inschrijven voor een Slow opleiding/training.
U dient akkoord te gaan met de privacyverklaring om te kunnen inschrijven voor een Slow opleiding/training